Dynastia

Căutare

Autentificare

Calendar

«  Octombrie 2018  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Sondajul nostru

Evaluează site-ul meu
Total răspunsuri: 13

Statistici


Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Luni, 2018-10-15, 12:24 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS
Dynastia
Acasă | Înregistrare | Autentificare
Armele celui celui deal doilea razboi mondial


Carabiniera 98k

98k Karabiner a fost o pușcă german a introdus în circulație generală în 1898. Acesta a fost fabricat de către depozitul de arme Mauser în cantități uriașe, până când a devenit caducă după al doilea război mondial. 98k este o pușcă acțiune șurub care are cinci runde de 7.9mm pe un clip stripteuză. Acesta a fost primar arma infanterie germană în ambele războaie mondiale, și a fost remarcat pentru acuratetea sale excelente și o gamă eficientă de 800 de metri.

Din acest motiv, ea a continuat să fie folosit cu o priveliște telescopic ca o armă cu lunetă, după ce a fost învechit ca o armă standard. 98k avut aceleași dezavantaje ca toate celelalte rândul său, de puști militare lea, care fiind voluminoase și grele și ritm lent de foc. A fost, de asemenea, proiectat pentru a fi utilizat cu o baionetă și la foc grenade speciale. O versiune cu un stoc de pliere a fost introdus în 1941 pentru a fi utilizate de către practicanții de tir sportiv din aer.

Spre sfârșitul războiului 98k în curs de abandonare în favoarea SG44 mult mai avansat.

Sturmgewehr 44

Sturmgewher 44 a fost primul din lume adevărat pușcă de asalt și a fost introdus de către armata germană târziu în al doilea război mondial . Acesta a fost sursă de inspirație directă pentru AK47 rus , arma cea mai prolific din lume . Dacă războiul ar fi continuat încă un an ,SG44 -ar fi înlocuit toate celelalte pușcă , mitralieră lămpilor , și pistol mitralieră în Wehrmacht-ului , inclusiv antic Karabiner 98k și MP38 anemic .

SG44 a fost revoluționar în care acesta a combinat cele mai bune elemente din ambele puști și mitraliere . Acesta a tras un cartuș intermediar care a fost suficient de puternic pentru a lovi ținte precis la intervale lungi de timp, dar nu atât de copleșitoare încât foc automat a devenit imposibil .

SG44 a fost inițial numit Maschinenpistol 43 , dar atunci când Hitler a anulat proiectul MP43 pentru motive dubioase , designerii ei au fost atât de încrezători în beneficiile sale , au schimbat numele și de cercetare a continuat în secret .

Pusca de asalt dovedit a fi o armă extrem de important , mai ales pe frontul de Est , unde a fost desfășurată în primul rând . Un soldat instruit în mod corespunzător cu un SG44 a avut un repertoriu tactic mult îmbunătățit , în care el ar putea angaja în mod eficient obiectivele de la distanțe lungi în teren deschis , sau în de aproape de luptă urbană , precum și să ofere foc de acoperire în toate situațiile ca un rol de mitralieră .

Înțelepciunea a conceptului de pușcă de asalt a fost născut în faptul că , cu excepția a câteva poziții specializate , cum ar fi lunetist , practic fiecare soldat în fiecare armată de astăzi poartă un descendent al SG44

Thompson M1

.De asemenea, cunoscut sub numele de Tommy Gun , Thompson a fost un pistol mitralieră , care a devenit populara [ în ] celebru în timpul interdicție , atunci când gangsterii vor folosi din cauza volumului mare de foc automate a făcut disponibil de la un astfel de arme de foc compact și ar putea fi atins în mod legal .

Proiectat în timpul primului război mondial de către generalul John T. Thompson ,Tommy Gun a fost disponibil în cartuș 0.45 Caliber ACP ( Automatic Colt Pistol ) , și a fost folosit de armata SUA prin WW2 . Mijloacele de operare este directă lovitură - spate , deși primele modele făcut uz de blocare Blish , transformarea mecanismului într-un sistem lovitură -back întârziat . Dupa WW2 văzut servicii limitate în Coreea , și a fost dus neoficial de către o brumă de soldați în Vietnam . Pe plan intern , acesta a fost folosit de aplicare a legii , cel mai vizibil de către FBI , până în 1976 , când a fost declarat învechit , și toate Thompsons în posesia guvernului au fost distruse , cu excepția pentru câteva peices muzeu simbolice și modele de formare . Datorită atât gangster și conexiunile al doilea război mondial , Thompsons sunt foarte căutate obiecte de colectie . Un 1928 pistol inițial în stare de funcționare pot aduce cu ușurință 15.000 de dolari. Replici semi - auto sunt în prezent produse de Compania Auto - Ordnance , care funcționează ca o divizie de arme de foc Kahr .

MP38/40

MP38 a fost arma standard de mitralieră german de al doilea război mondial. Pe măsură ce numărul în numele său sugerează, acesta a fost emis pentru prima dată în 1938. Doi ani mai târziu, acesta a fost înlocuit cu MP40, care era identic cu excepția folosit de metal ștampilate mai puțin costisitor pentru anumite componente, care a fost mai rentabil pentru o armă produse în masă. A fost o armă de foc foarte de succes și chiar forțele aliate ei au preferat asupra propriilor mitraliere și scavenged MP40s oricând este posibil. Designul a fost copiat de către alte țări, atât în timpul și după război.

M1 Garand

Garand ( M1 ), a fost prima pușcă semi- automată a fi puse în serviciul militar activ . Acesta cântărește 9 kilograme 8 uncii descărcate , și a fost de 43,5 centimetri lungime . Simplu în construcții și ușor de întreținut , pușca tras un clip standard de opt runde , inițial 0.276 ", calibru , dar modificată mai târziu la 0.30 " calibru . ( Armele prototip în 0.276 au avut o capacitate de 10 runde . )

Acesta a fost dezvoltat de către proiectant de arme , Ioan Garand în anii 1930 și0.30 " arma de calibru a devenit brațul lung standard a armatei SUA , care intră în funcțiune în 1936 . El a servit , prin al doilea război mondial și războiul din Coreea , unde sa dovedit a fi un armă excelent la punctul în care Puterile Axei utilizate cât mai multe ca acestea ar putea surprinde . Unii au fost încă folosite în războiul din Vietnam în 1963 , deși a fost înlocuit oficial de pusca M14 în 1957 .

A făcut-o să aibă defecte sale . Revista a avut loc 8 cartușe , care au fost încărcate prin inserarea unui clip " în bloc ", care le conțin în pușca . Nu a fost posibil să se încarce runde unice , astfel încât o revistă parțial descărcat nu ar putea fi ușor reumplut . Când pușca tras ultima rundă , acesta scoasă automat clipul , producând un puternic high-pitched " ping " de sunet , deși acest lucru nu a putut fi auzite în general peste zgomotul de luptă , în ciuda mitul frecvent auzit - contrariul .

În ciuda acestor probleme , arma a fost bine primit , în mai multe trimestre . Generalul George S. Patton a numit-o " cea mai mare pu

M1 Carbine

M1 Carbine este o versiune carabină de pușcă semi- automată Garand care a fost o armă de foc standard, în armata SUA în timpul al doilea război mondial și războiul din Coreea .

Ideea de bază a arma a fost ca răspuns la doctrina tactic blitzkrieg al Axei . Se confruntă cu un dușman care a folosit această abordare tactică a însemnat că trupele de sprijin ar putea veni sub atac direct de către forțele de linia frontului . În așteptarea pentru această posibilitate , această carabină a fost comandat de a furniza o armă defensivă adecvat la aceste trupe .

Cu toate acestea , arma a fost , de asemenea, adoptat de trupele regulate, deoarece ea a avut o rată bună de foc și o gamă mai mare de un pistol mitralieră , dar a fost mai puțin unwieldly decât un obișnuit M1 Garand armă pe care a făcut -l potrivit pentru sferturi lupta de aproape . Versiunea de pliere a fost favorizată și de parașutiști , din cauza greutății sale reduse și compact , dar a fost mai puternic decât cele emise anterior Guns Tommy .

În timpul celor două războaie în care a fost folosit , 6250000 M1 Pusca de diferite modele au fost fabricate , făcând, astfel, brațul mic cel mai produs din istoria militară americană .

nerea în aplicare de luptă conceput vreodată . " Pușca rămâne popular cu colectori de arme civile și entuziaști din Statele Unite .

Colt M1911

M1911 este un calibru .45 " , acțiune unic , pistol semi- automat , proiectat inițial de către John Browning , care a fost pistol standard de - problemă în brațul de luptă a Forțelor Armate ale Statelor Unite 1911-1985 .

Arma a avut originea în problemele cu care se confruntă unitățile americane de luptă insurgenți Moro în timpul războiului Filipine - american în care a fost găsit apoi standard revolverul 0.38 " de calibru pentru a fi nepotrivite pentru rigorile de război junglă . Armata a format un consiliu Ordnance , condusă de John T. Thompson , pentru a selecta o armă mai potrivită . consiliul a decis o " armă de calibru 45 ar fi cel mai adecvat , și a avut oferte de la șase arme de foc companii de producție în 1906 .

Dintre cele șase modele prezentate , două au fost selectate pentru testarea pe teren în 1907 , una dintre ele fiind modelul Colt , care Browning a modificat practic a caietului de sarcini guvernamentale de la un automat cu mai devreme 0.38 " de design calibru lui . O serie de teste de teren a fost conceput pentru a decide între cele două finaliste ( celălalt fiind un proiect de Arthur Savage ) și Colt a trecut cu brio , trăgând 6.000 de runde non -stop ( un record la acea dată) .

Arma a fost adoptat în mod oficial de către armata la 29 martie 1911, câștigând , astfel, nomenclatura sa . Acesta a fost adoptat de către Marinei și Marine Corps în 1913 . Inițial fabricate numai de Colt , cererea pentru arma de foc pentru a fi utilizate în Primul Război Mondial am văzut extinderea de fabricație adeținută de guvern Springfield Armory .

Experiență de luptă în Primul Război Mondial a dus la un redesign de arma , finalizată în 1926 , și a numit M1911A1 . Modificările la proiectul inițial au fost extrem de minore ( de declanșare mai scurtă , adâncitură în apropierea cadrului de declanșare , etc ), pentru acest motiv , cei nefamiliarizați cu pistol sunt de multe ori nu pot să-i spuneți diferența dintre cele două modele dintr-o privire , și , de asemenea, pentru acest motiv cei familiarizați cu arma în vedere designul său una dintre cele mai eficiente din istoria armelor de foc . Soliditatea de design este , de asemenea, suportate în longevitate de serviciu ( peste 70 ani ) .

Al doilea război mondial și anii care au dus la aceasta a creat o cerere mare pentru arma , care, la rândul său, a condus la a Armatei prelungirea contractelor de producție de mai mulți producători , inclusiv Remington Rand , Ithaca , Switch Uniunii și Semnal de companie , și Singer (cusut - producător de mașini ) , precum și Arsenal Springfield Armory și Rock Island .

După al doilea război mondial ,pistol a continuat să fie un sprijin în cadrul forțelor armate americane , văzând acțiune în Războiul Coreean și Războiul din Vietnam ( unde a fost arma de alegere pentru SUA " șobolani tunel " ) . Acesta a fost înlocuit , în mare parte din cauza unor considerente de angajamentele NATO , cu un pistol de 9 mm , M9 , la 14 ianuarie 1985 . M1911A1 este încă folosit de operațiuni de unități speciale ale armatei SUA , Marina , și Marine Corps , și cu ostatecii unități de salvare Echipa de FBI , printre alte agenții . Designul M1911A1 este de asemenea favorizat de poliție echipe SWAT pe întreg teritoriul Statelor Unite .

Astăzi, de tipul M1911A1 este utilizat pe scară largă de către publicul larg, în Statele Unite ale Americii în scopuri atât practice și de agrement . Pistolul este frecvent utilizat pentru transporta ascuns , apărare personal , tir , și concurența . Numeroase accesorii aftermarket permite utilizatorului să personalizeze pistolul pe gustul lui sau a ei . Există un număr tot mai mare de producatori de pistoale 1911A1 - tip și modelul continuă să fie destul de popular pentru fiabilitatea sa , simplitate , și All- american de apel . Diverse , țintă , și modele compacte tactice sunt disponibile . Preț variază de la un low-end de 250 dolari pentru o " clunker " importat de mai mult de 3.000 de dolari pentru cel mai bun concurs sau modele tactice , care sunt asamblate și reglate de mână cu precizie . În ciuda fiind contestat de modele de pistol mai exotice și ușoare ( și în mare parte din import ) în 0.45 calibru , cum ar fi Glock 21 și Sig Arms P220 , originalul 1911 de proiectare va fi în curând 100 de ani , cu nici un semn de scădere de popularitate .

Parabellum Luger P-08

Unele dintre cele mai comune arme de infanterie ale World War 2 a inclus :

Un Luger este un pistol - braț blocat . Este semi- automat , revista hrănite , și funcționează pe principiul scurt recul . Pistolul , proiectat de Georg Luger , sa bazat de un design de Hugo Borchardt , care nu a vazut niciodata un mare succes de fratele sau mai mic .

Luger P - 08 a fost pistol standard pentru armata germană în timpul ambelor razboaie mondiale , dar a fost în curs de a fi înlocuit cu P38 Walther la sfârșitul războiului . Deși depășite astăzi , Luger este în continuare căutat de colecționari , atât pentru designul său elegant , și într-o măsură mai mare de conexiune de infamul de Germania nazistă . Mii de Lugers au fost aduse înapoi ca souveneirs de IG american după al doilea război mondial , și sunt încă în circulație . În plus, ca răspuns la cerere , aspect pistoale deopotrivă moderne sunt construite cu mai multe companii .

Operation :Luger folosește un braț articulat care blochează în poziție extinsă . La cameri cu țeava , o cam lovește comun , cauzand brațul de balama și tub de cartuș pentru a extrage , începe din nou secvența de tragere .

Bazooka

Arma bazooka a fost una dintre primele arme anti -tanc , bazate pe coajă de căldură pentru a intra în serviciu , utilizate de către Forțele Armate ale Statelor Unite în al doilea război mondial . Acesta a fost poreclit -o " bazooka " de la o asemănare vagă la instrumentul muzical . Acesta a fost extrem de eficient , atat de mult incat germanii copiat-o pur și simplu pentru a produce propria lor versiune cunoscut sub numele de Panzerschreck . Bazooka a putut fi găsită în toate teatrele de război în timpul al doilea război mondial , și a fost folosită până la războiul din Coreea , atunci când aceasta a fost apoi înlocuit cu arme noi , cum ar fi legea în timp pentru războiul din Vietnam .

Înainte de război, armata SUA a dezvoltat o grenadă de mână în formă de taxă pentru utilizare anti- tanc , care a fost eficace în înfrângerea de până la 100mm de armura , de departe cel mai bun astfel de armă din lume la momentul respectiv . Cu toate acestea, au rămas foarte dificil de utilizat , care necesită să fie plasat direct pe rezervor , și pentru acest motiv, a fost în mare parte ignorate .

Lucrurile au schimbat când colonelul Skinner a sugerat introducerea grenada pe partea din față a lansatorul de rachete experimentale , care a fost o armă în căutarea pentru un rol . Acest lucru sa dovedit a fi un meci bun , și până la sfârșitul anului 1942 Rocket Launcher , M1A1 a fost introdus . Aceasta a constat dintr-un lung ( 4ft ), tub cu un stoc de lemn simplu și atracții , în care au fost inserate 60mm grenade de rachete în partea din spate . O baterie mic oferit o taxă pentru a aprinde racheta când declanșatorul a fost tras . Principalul dezavantaj la arma a fost backblast mare și traseul de fum care a dat departe poziția trăgătorului .

În 1944 modelul M1A1 a fost completat de către îmbunătățirea M9 și apoiM9A1 care ar putea fi împărțită în două jumătăți pentru transport ușor . Un focos 3.5lb mai mare a fost în curs de dezvoltare , dar nu a ajuns la serviciu până după război sa încheiat . Până în momentul de războiului coreean un M20 chiar mai mare, cu un 2lb 3.5 " focos a fost incepand de a intra în serviciu , care ar putea pătrunde mai bine de 200 mm de armură și a avut o gama extinsa de aproximativ 150m .

MG34

Maschinengewehr 34 , sau MG34 , a fost o mitralieră germană emis pentru prima dată în 1934 , considerat de mulți a fi prima arma modernă mașină de uz general . A fost folosit ca arma primar mașină de infanterie în anii 1930 , și a rămas ca rezervorul primar și avioane armă defensivă . Acesta a fost destinat că ar fi înlocuit în serviciu infanterie de către aferente MG42 , dar nu au existat niciodată destul de noul design pentru a merge în jurul valorii , și MG34s soldiered cu privire la toate rolurile până la sfârșitul al doilea război mondial .

MG34 a fost proiectat în primul rând de către Heinrich Vollmer din Mauser Werke , pe baza Rheinmetall a introdus recent proiectat Solothurn 1930 ( MG30 ) , care a fost incepand de a intra în serviciu în Elveția . Principalele modificări au fost de a deplasamecanismul de alimentare la o locație mai convenabil de pe partea stângă a culatei , șiadăugarea de un înveliș în jurulcilindrului . Modificări la mecanismul de funcționare a îmbunătățit rata de foc la între 800 și 900 RPM .

MG34 ar putea folosi atât de reviste și hrănite și 7.92mm muniție hrănit - curea . Curele au fost furnizate în 50 - rotunde benzi individuale sau cutii de 250 de rotunde . Tobele a avut loc fie de 50 de runde în versiunea standard , sau 75 în versiunea " tambur dublu " . Arme timpurii a trebuit să fie modificate pentru a utiliza tobe , înlocuind o parte pearma , dar această modificare a fost ulterior alimentat din fabrică .

În rolul mitralieră lumina a fost utilizat cu un bipod și cântărește doar 12.1 kg , mult mai puțin decât alte mitraliere ale epocii . În rolul mitralieră mediu poate fi montat pe una din cele două trepiede , una mai mica greutate de 6.75 kg , cele mai mari 23.6 kg . Cu cât a inclus un număr de caracteristici site este util pentru un număr de roluri . Picioarele ar putea fi extins pentru a permite să fie utilizat în rolul anti - aeronave ( și multe au fost) , și atunci când a redus ar putea fi introduse pentru a permitepistolul să fie tras " distanță " în timp ce acesta a cuprins un arc în fațamontarea cu foc , sau ca scop printr-un periscop atașat la trepied .

Noua arma a fost acceptat de serviciu aproape imediat și a fost , în general, placut de trupele . Acesta a fost folosit pentru a mare efect de soldați germani care asistă fasciștii în războiul civil spaniol . În momentul în care a fost mult mai avansat decât armele folosite de alte forțe ( cu excepția MG30 ) , atât în ceea ce privește rata de foc , și de a fi om, ușor de transportat de un singur ofițer de artilerie . Cu toate acestea, MG34 a fost , de asemenea, foarte scump , atât în ​​termeni de construcție și materiile prime necesare ( 49 kg de oțel ), și a fost în imposibilitatea de a fi construit în felul de numere necesare pentru armata germană în continuă expansiune . De asemenea, sa dovedit a fi destul de temperamental , de bruiaj cu ușurință atunci când murdar .

Până la sfârșitul anilor 1930 un efort de a început să simplifice MG34 , care duce la MG42 . Capac baril pătratMG42 a făcut nepotrivit pentru utilizarea în cupole rezervor cu toate acestea , și MG34 a rămas în producție până la sfârșitul războiului pentru acest rol .

MG34 a fost , de asemenea, utilizat ca bază a unei noi arme de aeronave ,MG81 . Pentru acest rol incalcarea a fost modificat slighly pentru a permite feed-uri de fiecare parte , și într- o versiune două arme au fost șuruburi împreună pe un singur declanșator pentru a forma o armă cunoscut sub numele de MG81Z ( pentru zwillig , gemene în limba germană ) . Producția deMG34 nu a fost niciodată de ajuns pentru a satisface oricare dintre utilizatori , și în timp ce MG81 a fost o îmbunătățire uriașă pestemai devreme MG30 bazate pe MG15 și MG17 , aceste arme ar putea fi încă găsite în folosință până la sfârșitul războiului .

MG42

Maschinengewehr 1942 , sau MG42 , este o mitralieră germană , în primul rând fabricat în 1942 ca succesor al MG34 . În timpul al doilea război mondial ,MG42 a avut cea mai rapida rata de foc de orice armă , la 1200 rotații pe minut ( de până la 1800 , în unele versiuni ) . In acest ritm , devine imposibil pentru urechea umană de a discerne sunetul de gloanțe individuale a fi concediat , și, astfel, în timpul utilizării arma face un sunet descris atât ca " pânză ripping " și " Buzzsaw lui Hitler " . În timpul războiului , peste 400.000 au fost fabricate .

La sfârșitul anilor 1930, MG34 a fost probabil cel mai bun mitraliera din lume, la momentul respectiv , dar era costisitoare și consumatoare de timp pentru a construi . Pentru a arma armata germană în ce mai mare , un efort de a început să construiască o armă simplă , care ar putea fi construit mult mai repede . Modelul câștigător a fost oferit de către un newcommer la concurs , Metall - und - Lackierwarenfabrik Johannes Grossfuss AG , experți în piese din oțel presat și perforate . Eforturile lor a condus la o reducere dramatică a complexității - a durat 75 de ore-om pentru a finalizanoua arma spre deosebire de 150 pentruMG34 , iar costul 250RM , spre deosebire de 327RM .

Rezultată MG39 rămas în mare parte similară cu MG34 mai devreme , o decizie deliberată făcută în scopul de a menține familiaritate . Singura modificare majoră din punctul de vedere al armelor a fost in scadere opțiunile tambur - de alimentare , lăsându-l doar cu centuri , și mai mult creșterea ratei de foc . Deși a făcut din piese " ieftine" , prototipuri , de asemenea, s-au dovedit a fi considerabil mai robust și rezistent la bruiaj decât oarecum tempermental MG34 .

Având în vedere succesul de prototip , este oarecum misterios că arma nu a intra în producție până în 1942 , necesitând astfel o redenumire a MG42 . De îndată ce a fost introdusă o cerere atras intens de către unitățile de teren , o cerere care industria germană nu a fost niciodată în măsură să îndeplinească .

MG42 cântărit 11.6 kg în rolul mitralieră lumina cu bipod , mai usor decat MG34 și ușor de transportat . Bipod , același cu cel folosit pe MG34 , ar putea fi montat în partea din față sau în centrul de arma , în funcție de locul în care a fost utilizat . În rolul ca o mitralieră grea se utilizează un nou dezvoltat Lafette 42 trepied , care cântărește 20.5 kg pe cont propriu. Baril a fost mai ușor decât cele MG34s și epuizat mai rapid , dar ar putea fi înlocuite în câteva secunde cu un artilerist cu experiență .

În 1944, deficitul materiale acute ale treia Rheich a condus la o versiune mai nouă ,MG45 ( sau MG42V ) , care a folosit otel de calitate mai mică , greutate redusa la doar 9 kg , și totuși îmbunătățit rata maximă de foc . Au fost efectuate primele teste în iunie 1944, dar dezvoltarea târât pe și în cele din urmă doar zece au fost construite vreodată .

Chiar și astăzi este încă considerat de mulți experți ca fiind cel mai bun mitraliera vreodată . MG42 , cu modificări minore , este încă arma primar mașină grea a armatei germane moderne , acum numit Mg3 . Un număr de alte armate din întreaga lume au adoptat versiuni ale originalului , și arme caută similar sau identic , cu MG42 rămâne în serviciu pe scară largă astăzi . Armata SUA M - 60 se bazează pe MG42 .

Bren

Bren Gun a fost arma principală Marea Britanie mașină lumina de al doilea război mondial. Acesta a fost adoptat de către armata britanică în 1935 pentru a înlocui imbatranire Lewis Gun. Acesta a tras 0.30 runde de calibru, la o rată de 500rpm. Dezavantajele de arma au fost acesta a tras mult mai lent decât omologii săi din Germania, și a acceptat doar reviste cutie sau tambur, ceea ce a însemnat o reîncărcare mai frecvente decât centura alimentat mitraliere.

Greutatea sa întins, de asemenea, definiția de mitralieră "lumina", de multe ori necesită să fie demontat parțial și părțile sale efectuate de către doi soldați când pe marș lung. În ciuda acestor neajunsuri, a fost popular cu trupe britanice, și respectat pentru fiabilitate ridicată și de luptă effectivenes sale. Acesta a fost fabricat de către depozitul de armament Enfield, și este încă în uz în forme modificate de către armata britanică de azi.

Sten

Pistolul Sten este un pistol mitralieră britanic folosit în al doilea război mondial notabil pentru costurile de producție extrem de ieftin . Arma Sten a fost vizual distinctiv pentru aspectul său foarte goale ( doar o țeavă cu o buclă de metal pentru un stoc ) și că revista blocat orizontal , mai degrabă decât în jos , care este implicită pentru mitraliere .

Stens concediat 9mm complet automat , și au fost de multe ori criticați de soldați pentru inexactitatea și coborâșuri pauză . Ei au fost , în esență, cele mai ieftine posibil arma care ar lucra deloc . Logica din spatele introducereaSten a fost că Marea Britanie se confrunta cu un pericol iminent de a fi cucerit de naziști , și avea nevoie disperată pentru a arma un număr mare de recruți foarte repede . Înainte de 1941, armata britanică a achiziționat Thompson mitraliere din America , dar acestea au fost destul de scumpe . În scopul de a dota rapid o forță de luptă suficient pentru a contracara amenințarea germană , arsenalul Enfield a fost comandau pentru a produce o alternativă mai ieftină radical .

Stens au fost produse într-un număr mare de variante , cu Mark II (foto ), fiind cel mai prolific , la 2 milioane de unități . Versiuni mai recente a avut construcții ceva mai robust , inclusiv mânere din lemn și de stoc , precum și modele cu amortizoare integrate . Toate combinate , aproximativ 4,5 milioane de Stens s-au produs în timpul războiului , multe dintre care au fost airlifted de naveta la luptătorii din rezistență din întreaga Europa ocupată . Având în vedere profilul lor subțire , și ușurința de demontare, acestea au fost bune pentru tăinuire și război de gherilă .

În ciuda lipsa de popularitate relativ cu trupe ,Sten văzut utilizarea în continuare , chiar și după criza economică din al doilea război mondial a fost de peste . Versiunile de specialitate ale Sten au fost folosite de comando britanice în Coreea , din cauza greutății sale foarte mici și în vrac .

Stens au fost atât de ieftine , încât chiar și astăzi , în ciuda costului ridicat , în general, de colecție din epoca al doilea razboi mondial , o armă Sten , convertit la semi- automată , poate fi avut , de obicei, pentru mai putin de 100 dolari
Lee- EnfieldCopyright BY YARBA © 2018